...
Paula: x1 i x2 są roznymi rozwiązaniami równaniax2−7=0 wtedy |x1−x2|=?
0 czy 2 pierw7?
23 lut 14:05
Paula: Help
23 lut 14:12
Paula: xD
23 lut 14:47
Krzysiek: To napisz jakie bedzie x1 i x2 na poczatek
23 lut 14:54
Paula: Wiem jakie bd √7 i −√7 chodzi o wynik
23 lut 17:37
Paula: Bo nie wiem czy wartość bezwzględna coś tu zmienia xD dlatego waham się pomiedzy 2 odp xD
23 lut 17:46
Cusack: a ile to jest |1−1| ?
23 lut 17:47
Paula: X1=√7 x2=−√7 i teraz |x1−x2|=? XD
23 lut 17:49
Paula: Sory zacielo mi pole widzenia hahah xD 1+1?
23 lut 17:50
Tad:
|−√7−√7|=|−2√7|
albo ... w zależności jak przyjmiesz x1 i x2 |√7−(−√7)|=|2√7|
23 lut 17:51
Paula: Ale wynik mam podany już bez wartosci
23 lut 17:52
Paula: Czyli to = albo 0. Albo 2√7
23 lut 17:53
jikA:
Przecież dostaniesz zawsze jedną odpowiedź dlatego jest tam moduł
gdyby nie było wartości bezwzględnej możliwe byłyby dwie odpowiedzi. Jeżeli przyjmiesz
że x1 = √7 i x2 = −√7 to dostaniesz to samo dla x1 = −√7 i x2 = √7.
23 lut 17:53
Paula: Czyli 2
√7 
XD
23 lut 17:55
Tad:
zabłądziłaś .... czy o drogę pytasz −

|−2√7|=|2√7|=

?
23 lut 17:55
Paula: Zmylila mnie po prostu wartosc,kiedy mam jej się pozbyc itp
23 lut 17:57