prawdop pilne
gosia: Na strzelnicy sa dwa karabiny.Prawdopodobienstwo nie trafienia z pierwszego wynosi 0.2 a z
drugiego 0,3. wzieta a chybil trafil jeden i strzelono . oblicz prawdopodobienstwo ze nie
ttrafiono do celu.
22 lut 22:01
Eta:

A={(T
1, T
2)
P(A)= 0,5*0,2+0,5*0,3=..........
22 lut 22:05
Eta:
N −−− nie trafiono
Poprawiam zapis .. ma być A= {(N
1, N
2)}
P(A) .... jest już dobrze napisane
22 lut 22:08
gosia: no ja tak policzylam na zaliczeniu i miałam źle, profesorka powiedziała mi ze mam żle
22 lut 22:10
Eta:
Może twoja profesorka była niewyspana ?
22 lut 22:11
gosia: no nie wiem, a nie ma innej opcji zeby to policzyc, bo jutro mam 2 termin i chce to zdac a jak
znowu mi cos takiego da to bedzie klapa
22 lut 22:17