jaaa 257 : Hejo

Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje

wiec tak : napisz w formie koninkcji
zdan nastepujace zdania:
a) Kupie sałate i pomidory
b) liczby 2 i 7 sa liczbami pierwszymi
c) Lubie odpoczywac w sobote i niedziele
9 wrz 21:17
jaaa 257: koniunkcji *
9 wrz 21:23
Kasia: a)
p - kupię sałatę
q - kupię pomidory
p=1 q=1
p i q=1
p=1 q=0
p i q=0
p=0 q=1
p i q=0
b)
p - liczba 2 jest liczbą pierwszą
q - liczba 7 jest liczbą pierwszą
p=1 q=1
p i q=1
c)
p-lubię odpoczywać w sobotę
q-lubię odpoczywać w niedziele
p=1 q=1
p i q=1 zamiast i wpisz odwrócone v
p=0 q=1
p i q=0
p=1 q=0
p i q=0
9 wrz 21:24
jaaa 257: Dziekuje bardzo
9 wrz 21:33
Kasia: nmzc
9 wrz 21:38