matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,
jan:
3x−x−x= −6 ile to będzie, plis szybko
22 lut 17:56
wojtek:
no bez jaj. x= −6
22 lut 17:58
jan:
ale 3x to x*x*x, wiec x*x*x−x−x da x?
22 lut 17:58
wojtek:
kolego x*x*x to x
3
x+x+x to 3x . Masz duże zaległości
22 lut 18:00
krystek:
3
−
−
=
22 lut 18:54