pomocy
antymatchem: wyznacz monotonicznośc i ekstrema (1+x)e2x
22 lut 17:35
asdf: no to licz..
x ∊ R
y' = 0
22 lut 17:38
antymatchem: prosze o pomoc bo nie znam tych zadań
22 lut 17:43
asdf: czego nie znasz?

Powiedz czego nie wiesz, a najlepiej to szczegółowo, bo to nie mi powinno
zalezec na pomocy..
22 lut 17:45
huehuehue: policz pierwsza pochodna f(x)=(1+x)e2x
f'(x)=... ?
22 lut 17:49
antymatchem: nigdy tego nie miałem a potrzebuje tylko rozwiązanie proszę o pomoc
22 lut 17:53
huehuehue: f'(x)= e
2x + 2(1+x)e
2x = e
2x(3+2x)
e
2x(3+2x)=0
f''(x)=e{2x}(8+4x)
| | −3 | | −1 | |
f''(x)>0 czyli mamy minimum w punkcie ( |
| , |
| ) |
| | 2 | | 2e3 | |
22 lut 18:02