pochodna sprawdzenie
kamil: Szybkie pytanko
| | 1 | |
Czy pochodna z (ln IxI)3=3(ln IxI)2* |
|  ? |
| | x | |
z gory dzieki za sprawdzenie
22 lut 17:14
22 lut 17:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
tylko jak znak = to lewa część powinna posiadać ( ... )'
ale odpowiedź brzmi ... tak
22 lut 17:17
kamil: yy jakim cudem ?
22 lut 17:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
co jakim cudem
22 lut 17:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 2 | | 1 | | 1 | |
(ln |x|)2 = ( |
| ln |x|)2 = ( |
| ln (x2))2 = |
| (ln (x 2)) 2  |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
22 lut 17:22
kamil: asdf: − mi chodzi o logarytm naturalny
22 lut 17:22
huehuehue: log o podstawie e to logarytm naturalny drogi kamilu
22 lut 17:26
kamil: czyli dobrze mi wyszło ?
22 lut 17:27
kamil:
22 lut 17:32
kamil: bo mi sie wynik w całce nie zgadza bo własnie nie wiem czy ta pochodną powyzej dobrze
obliczyłem
22 lut 17:38
huehuehue: pokaz ta calke
22 lut 17:42
kamil: a juz wiem gdzi mam błąd w
√x pisałem ze to jest równe x
−12 cos mi sie ubzdurało
22 lut 17:49