Proszę z wytłumaczeniem tego zadania
Gosia: Jacek miał dwa naczynia w kształcie sześcianu; jedno o krawędzi 3 dm, a drugie o krawędzi 5 dm.
Do mniejszego sześcianu nalał wody do pełna, a następnie przelał ją do większego sześcianu.
Uzupełnij zdania:
a) Objętość małego sześcianu wynosi........litrów.
b) Woda w dużym sześcianie będzie sięgać na wysokość.....cm
Bardzo pilne potrzebuje to na teraz
22 lut 16:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) (3dm)
3 = ... ile dm
3 
1litr = ile dm
3 
b) (5dm)
2*x dm = tyle ile Ci wyszło w (a) .... wyznacz 'x'
22 lut 16:58