wykres
sinus: | | √1 − cos2x | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= |
| , |
| | cosx | |
dla x∊(
− 3π2;
− π2) u (
− π2;
π2)u (
π2;
3π2).
co juz zrobiłem
przekształciłem f(x) do postaci
| | √1 − cos2x | | √sin2x | | |sinx| | |
f(x)= |
| = |
| = |
| |
| | cosx | | cosx | | cosx | |
dla x∊(−∞;0)
f(x) = − tgx
dla x∊<0; +∞)
f(x) = tgx
no i teraz nie wiem jak ruszyc z tym rysowaniem
22 lut 16:27
Cusack: rysujesz −tgx dla sinx<0 i tgx dla sinx≥0 a nie dla x<0 i x≥0
22 lut 16:32
sinus: prosiłbym o wytłumaczenie
ja rozpoczołem rysowanie w taki oto sposob:
dla dla x∊<0; +∞) pozostawiłem wykres funkcji f(x) = tgx bez zmian a
dla x∊(−∞;0) zmieniłem wartości na przeciwne ale to nie jest dobrze bo nie zgadza sie z
odpowiedziami
22 lut 16:33
sinus: okey juz kapuje dzieki
22 lut 16:34