matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
pawel:
2*(cos2x) ile to jest?
22 lut 15:53
m:
2cos2x zapewne
22 lut 15:55
asdf:
cos(x+y) = cosxcosy − sinxsiny x = y, czyli: 2cos(x+x) = 2(cos
2
x − sin
2
x) = 2(cosx − sinx)(cosx+sinx)
22 lut 16:19