oblicz m wiedząc
Sandra: 1.oblicz m wiedząc ze podane proste są prostopadłe
y=(m+1)x+3
y=1/2m−4x+1
2.Dany jest trójkąt ABC, gdzie:
A=(−1,−2) B=(2,−1) C=(1,2)
a) oblicz odwód trójkąta
b) wyznacz równanie prostej BC i równanie wysokości poprowadzonej z A
c)równanie środkowej tego trójkąta poprowadzonej z punktu B
d) uzasadnij, że środek okręgu opisanego na tym trójkącie nie należny do wysokości poprowadzone
j wierzchołka
3.Rzucamy dwa razy sześcienna kostką go gry, jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia:
a) sumę oczek równej 7
b)liczby pierwszej oczek na obu kostkach
4. rzucamy piec razy monetą jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia co najmniej 4 reszek
5. Oblicz objętość i powierzchnie całkowita ostrosłupa prawidłowego trójkątnego w kmotry ściana
boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60 stopni a krawędź postawy wynosi
8dm?
22 lut 15:20
aniabb:

1. m=−3/4
2. obwód 2
√5+2
√10
BC y=−3x+6
wysokość z A y=1/3 x =5/3
22 lut 15:25
aniabb: cd wieczorem
22 lut 15:26
aniabb: środek AC (0,0) więc środkowa z B to y=−1/2x
okrąg x2+y2=5 jego środek (0,0) a o co chodzi w zadaniu nie kojarzę
Zadanie 3
a) P= 6/36=1/6
b) P=9/36=1/4
zadanie 4
przeciwne ..że żadnej reszki czyli same orły |A'|=1
omega =25=32
P(A)=1−P(A')=1−1/32=31/32
zadanie 5
H=8
V=1/3 PpH= 1/3 * 82√3/4 *8 = 128√3/3
Pc=82√3/4+3*1/2*8*4√15=16√3+48√15
23 lut 19:41