matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
II pochodna
M.:
f(x)=(x+2)/(x−1) 1 pochodna = −3/(x−1)
2
2 pochodna = (3x
2
+6−3)/(x−1)
4
czy to jest dobrze?
22 lut 14:27
Krzysiek:
6
2 pochodna −3*(−2)/(x−1)
3
=
(x−1)
3
22 lut 14:45