wielomiany
nina: prosze o sprawdzenie

w(x)=−x
3+3x
2−4x+4
−x
2(x−3)−4(x−1)<0
(−x
2−4)(x−3)(x−1)<0
x
1=3
x
2=1
wykresem parabola −ramiona skierowane do góry
x∊ (1,3)
to jest dobrze rozwiązana nierówność
21 lut 23:26
asdf: łączenie tych samych nawiasów to jest to samo co wyłączanie wspólnego wyrażenia przed nawias −
a to nie jest wspólne dla −x2 − 4, ponieważ:
x − 3 ≠ x − 1
Masz źle.
21 lut 23:29
Mila: Całkiem bez sensu
Poszukaj pierwiastka wśród dzielników liczby 4
Potem podziel wielomian przez (x−x1) Hornerem
21 lut 23:30