matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Kasia:
Hej, proszę o pomoc z taką granicą
ln(x
2
+1)
lim(x→
∞
)
x
21 lut 23:08
Mila:
ln(x
2
+1)
2x
2
lim{x→
∞
}
=
H
=lim{x→
∞
}
=lim{x→
∞
}
=0
x
x
2
+1
x+1/x
21 lut 23:15
Kasia:
dziękuje
22 lut 01:04