matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
maciek :
a) log
1
27
z
1
3
b) log2
√
2
z
√
2
c)log
√
2
z 8 d) log
1
10
z 7
3
√
7
21 lut 22:28
zośka:
1
1
log
1
27
(
)=
3
3
1
1
bo (
)
1/3
=
27
3
21 lut 22:32
zośka:
1
1
b) log
2
√
2
(
√
2
)=log
(
√
2
)
3
(
√
2
)=
=
log
√
2
(
√
2
)
3
3
21 lut 22:37
zośka:
c) log
√
2
8=log
√
2
(
√
2
)
6
=6
21 lut 22:38