matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
kazik:
wyznacz rownanie okregu o srednicy AB wiedzac ze A=(−3,5) a B=(2,1)
21 lut 22:08
Mila:
A=(−3,5) a B=(2,1) |AB|=
√
5
2
+4
2
=
√
25+16
=
√
41
1
r=
√
41
2
−3+2
5+1
−1
S=(
;
)=(
; 3)
2
2
2
1
1
(x+
)
2
+(y−3)
2
=(
√
41
)
2
2
2
1
41
(x+
)
2
+(y−3)
2
=
2
4
21 lut 22:25
kazik:
dzieki wielkie
21 lut 22:29
Mila:
21 lut 23:18