matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
Krzychu:
4−2x
zbiór (−
∞
,−1)∪(2, +
∞
) to zbiór wszystkich argumentów, dla których funkcja f(x)=
3x+d
przyjmuje wartości ujemne. a) wyznacz współczynnik d.
21 lut 21:23
Dominik:
4 − 2x
< 0
3x + d
(4 − 2x)(3x + d) < 0 3 * (−1) + d = 0 d = −3
21 lut 21:27
Beti:
d =
3
, walnąłeś się @Dominik
21 lut 21:30
Dominik:
oj tam
21 lut 21:30