matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie
nana:
2
x
∫
dx
√
1−4
x
proszę o jakąkolwiek wskazówkę
21 lut 20:19
huehuehue:
2
x
dt
1
1
1
∫
= t=2
x
=2
x
dx =
∫
dt =
acsint+C
√
1−(2
x
)
2
ln2
ln2
√
1−t
2
ln2
=
1
=
arcsin2
x
+ C
ln2
21 lut 20:54