matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Kipic:
Oblicz sin 2x oraz cos2x jesli :
4
π
sin x =
i x ∊(
;2)
5
2
prosze o pomoc niemam pijecia jak to zrobic . prosze o wyjasnienie
21 lut 20:13
Saizou :
sin2x=2sinxcosx cos2x=cos
2
x−sin
2
x
4
{sinx=
5
{sin
2
x+cos
2
x=1 oblicz układ i podstaw do wzorów
21 lut 20:17
Eta:
x€ IIćw. czyli cosx <0
3
cosx= −
√
1−sin
2
x
= −
5
4
3
sin2x= 2sinx*cosx= 2*
*(−
)=.......
5
5
cos2x=1−2sin
2
x} =....
21 lut 20:20
Kipic:
dziekuje
21 lut 20:40