prosze o pomoc
kasia: jeżeli liczby 4,x,x,−1 tworzą ciąg arytmetyczny to;
a)x=−2 b)x=2 c)x=3 d) x=5
21 lut 19:57
Dominik: popraw tresc zadania
21 lut 19:58
Dominik: ciag 4, x, x, −1 nie moze byc geometryczny
21 lut 19:59
krystek: a2−a1=a3−a2 ⇒2a2=a1+a3 podstaw i licz
21 lut 19:59
Dominik: *ani arytmetyczny
21 lut 20:00
kasia: wlasnie tez nie wiem jak to zrobic dobrze wpisalam zad maturalne
21 lut 20:03
krystek: Kasiu , zapisz poprwnie.
21 lut 20:04
kasia: Jeżeli liczby 4, x, x−1 tworzą ciag arytmetyczny to
21 lut 20:06
krystek: 4,x,x−1
I teraz (x−1)−x=x−4⇒x=3
21 lut 20:06
kasia: super wielkie dzieki
21 lut 20:08