matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunkowe
Felicja332:
oblicz a a
3
= 16
√
2
21 lut 19:30
Beti:
16
√
2
= 2
4
*2
1/2
= 2
9/2
= 2
3*3/2
= (2
3/2
)
3
= (
√
8
)
3
= (2
√
2
)
3
a
3
= (2
√
2
)
3
wiąc: a = 2
√
2
21 lut 19:34