równanie
Mateusz: Karol biega trzy razy szybciej, niż chodzi. W ciągu dwóch godzin pokonał 10km, przy czym biegł
tylko 15 min. Z jaką prędkością biega, a z jaką prędkością chodzi Karol?
21 lut 18:54
Beti:
v
1 − prędkość, z jaką Karol szedł
v
2 − − || − − || − − || − biegł
v
2 = 3v
1
| | 1 | | 1 | | 7 | |
t2 = 15 min = |
| h => t1 = 2 − |
| = |
| h |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
s − droga: s = 10 km
v
1t
1 + v
2t
2 = 10
dokończ
21 lut 19:20
Mateusz: Bardzo dziękuję

już mam v1=4km/h a v2= 12km/h
21 lut 19:25