matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz 100y^{4}-64=
bart:
Rozwiąż: 100y
4
−64=
21 lut 17:01
Beti:
chyba rozłóż na czynniki, bo to co napisałeś nie wygląda jak równanie = (10y
2
− 8)(10y
2
+ 8) = (
√
10
y − 2
√
2
)(
√
10
y + 2
√
2
)(10y
2
+ 8)
21 lut 17:04
ewa:
721'sbsgs
21 lut 17:08