Rozwiąż równanie
matematica: Prosze o pomoc, robiłam ten przykład ale niestety wynik nie zgadza się z odpowiedzią w książce
: (
[(3,5)2 : 72]2 * x = [(0,5)0 − 5 * (0,3)2 * (0,5)−1]2
21 lut 15:51
Beti:
| | 1 | |
(( |
| )2)2*x = [1−5*0,09*2]2 |
| | 2 | |
x = 0,16
21 lut 15:57
matematica: wyszło mi tak samo
a w odpowiedzi podają x = 125
21 lut 16:00
Beti: pomyłki w odp. się zdarzają
21 lut 16:32
matematica: A to
Rozwiąż równanie 2x + 2 = √3 − √3x
a) przedstaw rozwiązanie w postaci a + b√c
b) podaj część całkowitą liczby, która jest rozwiązaniem tego równania
rozwiązałam i a) wyszło mi x = −7 + 4√3
ale nie rozumiem o co chodzi w b)
Prosze o pomoc
21 lut 18:51
Krzysiek: Rozwiazaniem jest liczba ujemna jak policzysz i wynosi ≈ − 0,072 . Wiec czesc calkowita tej
liczby to −1 .
21 lut 21:08