matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
KLAAUUDIAXD:
Sprawdzi ktoś czy poprawnie
(2I − 3X)
T
* A + B = C A*2I − A* 3X
T
+ B = C A*3X
T
= A*2I + B − C X
T
= 1/3 * ( A
−1
* (A*2I + B − C)) X= ( 1/3 * (A
−1
* (A*2I + B −C)))
T
21 lut 15:11