matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
zgroza:
wiedząc, że a+b+c=0 wykaż, że ab+ac+bc mniejsze lub równe 0
21 lut 14:08
PW:
A zwyczajnie podnieść do kwadratu 0=(a+b+c)
2
= a
2
+b
2
+c
2
+ ... i wyciągnąć wnioski.
21 lut 14:20