matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Zielony:
jaka jest pochodna y=ln(x2+2x)?
21 lut 12:06
huehuehue:
witam ! f(x)=ln(x
2
+2x)
1
2x+2
f'(x)=
* 2x+2 =
x
2
+2x
x
2
+2x
21 lut 12:09
zielony:
dziekuje
21 lut 12:39