matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dffd
Pawel:
Wykaz, ze wielomian w(x)= x
3
+
√
2
x
2
+ 2x + 2
√
2
ma pierwiastek niewymierny.
21 lut 10:48
Basiek:
w(x)=x
2
(x+
√
2
)+2(x+
√
2
) w(x)=(x+
√
2
)(x
2
+2) w(−
√
2
)=0 i −
√
2
∊NW cnw.
21 lut 14:04