aaaaaaaa
słaba z matmy : Poparcie dla parti X w marcu 2008 wynosilo 24%,zaś we wrześniu 2008 było 30%.Partia X
odnotowała wzrost poparcia o

?
21 lut 00:03
Beti: 6 punktów procentowych
21 lut 00:04
słaba z matmy : Dzieki
21 lut 00:06
słaba z matmy : A jak rozpisac

?
21 lut 00:07
Beti: co rozpisać?
punkty procentowe, to różnica między liczbami wyrażonymi w procentach (tak w skrócie),
czyli:
30 − 24 = 6 p.p.
21 lut 00:12
słaba z matmy : dzięki
21 lut 00:14
pigor: .., lub o
624 =
14=
25% ..., bo taka też mogła być poprawna odpowiedź
21 lut 00:33