matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Małpek:
f(x)= sin
3
(5x
2
+7x)
20 lut 23:27
Mila:
f'(x)=3sin
2
(5x
2
+7x)* cos(5x
2
+7x)*(10x+7) f'(x)=3(10x+7)sin
2
(5x
2
+7x)* cos(5x
2
+7x)
20 lut 23:45