pytanie proste
Kuba: dlaczego..
2cos18 *cos36= 0,5...?
20 lut 23:12
Dominik: bzdura
20 lut 23:13
ICSP: bzdura
20 lut 23:13
20 lut 23:18
ICSP: no to już jest fakt
20 lut 23:19
Eta:
2sin18o*cos36o = 0,5
20 lut 23:21
Eta:
| | 2sin36o*cos36o*cos72o | |
2os36o*cos72o = |
| = |
| | sin36o | |
| | 2*sin72o*cos72o | | sin144o | |
= |
| = |
| = |
| | 2*sin36o | | 2sin36o | |
20 lut 23:27
Kuba: a skąd to się bierze?
20 lut 23:27
Eta:
Już wiesz?
20 lut 23:29
Kuba: nie wiem skąd sie biorą nagle sin 72..
20 lut 23:30
Janek191:
A ja wiem !
Eta to ma główkę !
20 lut 23:34
Kuba: aaa to sie bierze z sin2x=2sinxcosx...okej już łapię...
20 lut 23:35
Eta:
21 lut 00:19