prawdopodobieństwo
Krzysiek: O zdarzeniach A i B wiadomo, że P (B) = 0,6 , P(A ∪ B) = 0 ,9 oraz P (A ∖ B′ ) = 0,5 . Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia A .
robię tak i nie wiem dlaczego nie wychodzi,
p(B)=0,6
p(AUB)=0,9
p(A\B' )= 0,5
p(A)= ?
P(A')= 1−P(A) zamiast A wstawiłem B i dalej liczyłem ,lecz wynik jest inny. Mogę taką zamianę
tutaj zrobić>?
20 lut 22:37
Krzysiek: to znaczy zrobiłem takie coś
P(B')= 1−0,6
20 lut 22:38
Krzysiek: ?
20 lut 22:45
Krzysiek: ?>
20 lut 23:07
pigor: ..., czy na pewno dobrze przepisałeś treść zadania

, bo co to jest u ciebie P(A\B')

,
wg mnie na pewno nie jest to prawdopodobieństwo różnicy zbiorów A i B'
20 lut 23:14