matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sad o powierzchni
Drakula:
Sad o powierzchni 39 arów ma kształt prostokąta. Jeden z jego boków jest o 5 m dłuższy od drugiego. Sad ogrodzono płotem. Jaka jest długość ogrodzenia?
20 lut 22:14
krystek:
P=39ar=39*100m
2
P=a*(a+5) Obwód=..
20 lut 22:41