matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy;p
Pawel:
Wykaż ze dla x∊<−2;1,5> zachodzi równość|x+2|−|2x−3|=3x−1
20 lut 21:42
Aga1.:
L=Ix+2I−I2x−3I=x+2−(−2x+3)=x+2+2x−3=3x−1 P=3x−1 L=P
20 lut 22:06