| cos88stopni+sinus88stopni | ||
uzasadnij ze liczba tg88stopni− | jest całkowita | |
| cos88stopni |
| sin88 | ||
zamieniając tg88 na | cos mi to da? | |
| cos88 |
| a + b | a | b | |||
= | + | ||||
| 2 | 2 | 2 |
| cos88 | sinus88 | |||
wtedy mam tg88 − | + | = | ||
| cos88 | cos88 |
| cos88 | ||
jesli | mam prawo skrócić to zostaje | |
| cos88 |
| sin88 | sin88 | sin88 | ||||
tg88 − | = | − | =0 ? | |||
| cos88 | cos88 | cos88 |
| cos88o | ||
a gdzie zniklo | ? | |
| cos88o |
| cos88 | sinus88 | |||
wtedy mam tg88 − | + | = | ||
| cos88 | cos88 |
| cos88 | ||
jesli | mam prawo skrócić to zostaje | |
| cos88 |
| sin88 | sin88 | sin88 | ||||
tg88 − | = | − | =0 ? | |||
| cos88 | cos88 | cos88 |
| cos88 | sinus88 | |||
wtedy mam tg88 − | + | = | ||
| cos88 | cos88 |
| cos88 | ||
jesli | mam prawo skrócić to zostaje | |
| cos88 |
| sin88 | sin88 | sin88 | ||||
tg88 − | = | − | =0 ? | |||
| cos88 | cos88 | cos88 |
| cos88o | ||
no wszystko jest ok, poza tym ze uciales | . zapisz jeszcze raz bez gubienia | |
| cos88o |
| sin88 | sin88 | sin88 | ||||
tg88− | +1= | − | +1=1 ![]() ? | |||
| cos88 | cos88 | cos88 |