Wykaż
Dominika: Wykaż że funkcja k(x)=x2+250x−299 ma jedno miejsce zerowe
20 lut 19:44
AC:
Tego stwierdzenia nie da się wykazać, bo jest fałszywe.
20 lut 19:48
Dominika: a jeśli wyglądałoby to w ten sposób k(x)= x2+250x*299
20 lut 19:51
Dominika: a jeśli wyglądałoby to w ten sposób k(x)= x2+250x*299
20 lut 19:51
Dominika: a jeśli wyglądałoby to w ten sposób k(x)= x2+250x*299
20 lut 19:52
pigor: ... ,
Dominika, a może to miała być np. taka funkcja ; k(x)= x
2+2
50+2
98 . ...
20 lut 19:54
pigor: ... bo wtedy Δ= (2
50)
2−4*2
98= 2
100−2
2+98= 0 . ...
20 lut 19:56
Dominika: Pozliwe nie dokładnie spisałam
20 lut 19:58
Dominika: ok dziękuje to pewnie tak miało być
20 lut 20:00
Dominika: ok dziękuje to pewnie tak miało być
20 lut 20:00