matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć wyznacznik
Dawid:
wyznacznik 2−i −3+4i 1+i 2+i
20 lut 19:23
asdf:
(2−i)(2+i) − (1+i)(4i−3) = .. i
2
= −1
20 lut 19:27
Beti:
= (2−i)(2+i) − (1+i)(−3+4i) = ... dokończ
20 lut 19:27