fffff
PATRYK: f(x)=|x+2|+|x−2|
x+2 dla x ≥−2
|x+2|={
−x−2 dla x <−2
x−2 dla x ≥2
|x−2|={
−x+2 dla x<2
chce to zebrac do kupy, jakie przedzialy mam napisac?
x+2 dla x ∊ (do jakiego przedzialu?)
−x−2 dla x ∊ ...?
f(x)={
x−2 dla x ∊ ..?
−x+2 dla x ∊...?
wytlumaczy mi ktos jakie przedzialy mam wpisac?
20 lut 18:54
krystek: (−∞,−2) <−2, 2) <2,∞)
20 lut 18:57
Eta:
20 lut 18:58
PATRYK: mozecie mi jakos jasniej to wytlumaczyc ?
przepraszam za moja tempote
20 lut 19:00
PATRYK: mozecie mi jakos jasniej to wytlumaczyc ?
przepraszam za moja tempote
20 lut 19:01
krystek: Opuszczas wartośc bezwzględną w podanych przedziałach .
x∊(−∞,−2)⇒ y= −x−2−x+2⇒y=−2x (wcześniej rozpisałes
20 lut 19:03