matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność wykładnicza
przemek:
3
4
(
)
x
2
−x
−(
)
−6
>0
4
3
20 lut 18:48
Eta:
4
4
4
−x
2
+x
>
−6
funkcja wykładnicza jest rosnąca bo podstawa
>1
3
3
3
zatem: −x
2
+x >−6 dokończ......
20 lut 18:51
przemek:
−x
2
+x+6>0 Δ=25 x1=3 x2=−2 czy tak dobrze?
20 lut 19:09