Funkcja wymierna.
julka: Wyznacz liczbę rozwiązań równania
w zależności od stałej m.
Plisska.
20 lut 18:28
julka: ponawiam, bo wyszedl mi jakis dziki wykres. :<
27 lut 16:29
Mila:

D: x≠2 i x≠−2
1)x≥0 i x∊D
| | x−1 | | x−2+1 | | 1 | |
f(x)=| |
| |=| |
| =|1+ |
| | |
| | x−2 | | x−2| | | x−2 | |
2) x<0 i x∊D
| | −x−1 | | x+1 | | −1 | |
f(x)=| |
| |=| |
| |=|1+ |
| | |
| | −x−2 | | x+2 | | x+2 | |
Odczytasz dalej sama?
27 lut 17:27
julka: tak, dzieki wielkie, chodzilo mi wlasnie o ten wykres, zeby zobaczyc co i jak.
27 lut 17:44