matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ktoś:
wyznacz wartość parametru p dla którego funkcja y= −(2+p)x+1 jest rosnąca , proszę o wskazówki
20 lut 18:08
Dominik:
y = ax + b funkcja jest rosnaca dla a > 0 twoje a = −(2 + p) wiec rozwiaz nierownosc a > 0
20 lut 18:09