matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz, logarytmy
desperatka:
3
√
2
* 2
7
6
7/6 to potęga
√
2
(
6
√
81
)
−
3
2
20 lut 17:59
Beti:
1)
3
√
2
= 2
1/3
√
2
= 2
1/2
= 2
1/3−1/2+7/6
= 2
2/6−3/6+7/6
= 2
6/6
= 2 2)
6
√
81
= 81
1/6
1
= 81
1/6*(−3/2)
= 81
−1/4
= (3
4
)
−1/4
= 3
4*(−1/4)
= 3
−1
=
3
20 lut 18:22