matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szukana długość odcinka BO.
KASIA:
prosta AD(czerwona linia z lewej str.)jest rónoległa z prostą CD(czerwona prosta z prawej str.)Podany jest odcinek AB= 3,BC=10 i CD=2.Jaka jest długość odcinka BO?(O−przecięcie niebieskich lini,rysunek nie dokładny)
20 lut 17:54
Aga1.:
Zaznacz punkty : A,B, C,D, O.
20 lut 17:57
KASIA:
A C O B D
20 lut 19:41