matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametry
Krzysztofek:
znajdź liczbę pierwiastków w zależności od parametru a: |x
2
− 4x + 3| = ax
20 lut 17:34
Aga1.:
y=Ix
2
−4x+3I−−kolor czerwony.
1
y=
x −−zielona prosta
2
1
y=
x −−kolor różowy
4
y=0
3
y=x , y=
x−−niebieski
4
y=−10x −−brązowa
20 lut 17:49