rozwiaz równanie !!!!!!
kjk: 9−[8−(7−x)]=2 prosze o pomoc

7 sie 11:58
kjk: f(x)=x− modół z x naszkicuj i opisz funkcje
7 sie 12:06
Mariusz: czy chodzi ci o to f(x)=|x|

jeśli tak to to nic tródnego, poczytaj troche w necie
7 sie 12:41
Mariusz: czy chodzi ci o to f(x)=|x|

jeśli tak to to nic tródnego, poczytaj troche w necie
7 sie 12:41
neo:

rozważasz dwa przypadki;
1) dla x≥0 f(x) = x − x = 0
to f(x)=0 wykresem jest półprosta czerwona wraz z (0,0)
2) dla x<0 f(x) = x −(−x) = x +x = 2x
to f(x)=2x wykresem jest półprosta niebieska
wykresem f(x) = x −IxI −−− jest suma obydwu wykresów( czerw. i niebieski)
zad1/ to banał
jeżeli przed nawiasem znajduje się znak minus, to opuszczajac nawias
zmieniamy znaki wyrazenia w nawiasie na przeciwne!
9
−8
+(7−x)=2
1 +7 −x=2 wyznacz teraz wartość x
7 sie 12:48
Bogdan:
moduł, trud
7 sie 14:22