matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań.
katarzyna66:
Rozwiąż układ równań: a) −3x+y=2 b) 3(x+5)−4(y+3)=2(x+y) x − 4y=3 2x−5(3+y)=4(2x+8) c) 2(x+3)−3(x+y)=8 d) 18x−21y=2 5x−3y=1 24x−15y=7
20 lut 15:09