Określ liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru m
Tosia: Określ liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru m
a) II x I −2I= m
b) I(x+1)
2−1I = m
c) (IxI −2)
2 −4 = m
Proszę o pomoc z dokładnym wytłumaczeniem. jutro mam spr a wogole tego nie ogarniam
Aga1.:

Najpierw rysuj wykres funkcji z lewej strony równania, potem proste y=m, dla różnych m i patrz
na wykres.Tyle rozwiązań , ile punktów wspólnych . Dla przykładu
y=IIxI−2I − kolor czerwony i y=m, m∊R
a) Równanie
− nie ma rozwiązań dla m∊(−
∞,0)
−ma 2 rozwiązania dla m∊{0}U(2,
∞)
3 rozwiązania gdy m=2
4 gdy m∊(0,2)