Rozwiązaniem nierówności x^2 - 2x > 0
:): Moze mi ktos powiedziec jak to zrobic?
Rozwiązaniem nierówności x2 − 2x > 0 jest zbiór ...?
20 lut 13:40
bash:
x2 − 2x >0
x(x−2)>0...określam miejsca zerowe czyli x=0 v x=2...rysuje parabole, ramiona skierowane do
góry..odczytuje wartości dodatnie...x∊(−∞;0)∪(2,+∞)
20 lut 13:43
:): Ślicznie dziękuje
20 lut 13:43
asian: wystaw x przed nawias... bedzie x(x−2)> 0
znajdz miejsca zerowe czyli
x= 0 lub x = 2
zaznaczasz to na osi liczbowe
rysujesz parabole i sprawdzasz dla jakich wartosci jest wieksze od zera
20 lut 13:43
Edyta PK:

x(x−2)>0
miejsca zerowe
x=0 i x−2=0
x=0 i x=2
x∊(−
∞,0)∪(2,+
∞)
20 lut 13:44