oblicz log
hania: loga
7 49=
log
15 125=
log 10 000=
log
3 (log
4 64)=
log 81=
log
6 4 + log
6 9=
19 lut 22:35
19 lut 22:41
J: 2
−3
3
1
więcej nie potrafie
19 lut 22:43
krystek: log
3(log
4(64))=log
33=1
6)..=log(4*9)=..
| | 2 | |
7)..=log3(40,5* |
| )=log381=.. |
| | 1 | |
19 lut 22:49
hania: dzięki w imieniu kolegi
19 lut 22:55
krystek: A kolega nie umie dziękować?
19 lut 22:55
Krzysiek: log81=9,08 odczytane z tablic logarytmicznych 3 cyfrowych
bo w tablicach mam log8,1 =0,908 wiesz ze to jest loggarytm przy podstawie 10
19 lut 23:02
hania: mam pytanie, czy to są dokończone?
ja tego jeszcze nie brałam, więc serio proszę o pomoc.
19 lut 23:03
19 lut 23:03
hania: może i bym wiedziała nawet o tablicach, gdybym miała choć jedną lekcję z logarytmów, a ona
jeszcze jest przede mną
19 lut 23:07
Janek191:
log 10 000 = 4, bo 104 = 10 000
log6 4 + log6 9 = log6 ( 4*9) = log6 36 = 2 , bo 62 = 36
log8 1 = 0 , bo 80 = 1
20 lut 10:10