|log_{7}x|
alm:
| | ⎧ | log7x, log7x≥0 | |
| |log7x|= | ⎩ | −log7x<0 |
|
1. log
7x ≥0
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
I teraz co z tym dalej?
Wykresu nie trzeba szkicować byle żebym wiedział jak to dalej liczyć.
Czy drugi warunek wartości bezwzględniej ma sens? Logarytm jest zawsze większy od zera.
19 lut 22:21
Dominik: zawsze
19 lut 22:21
alm: fakt −1
Ale i tak nie wiem jak to dalej rozpisać.
19 lut 22:24
krystek: a jak wygląda f logarytmiczna na wykresie?
19 lut 22:25
krystek: f(x)=1 dla ..... f(x)=−1 dla...
19 lut 22:26
alm: No dobra ale otrzymuje:
1. log
7≥0
I co z tym dalej
19 lut 22:27
alm: a no tak
12 przed loga
19 lut 22:28
Dominik: f(x) = 2 dla...
f(x) = −2 dla...
jak juz
19 lut 22:28
krystek: | | 1 | | 1 | |
ups nie widziałam |
| log7√x= |
| log7x i zmieni się |
| | 2 | | 2 | |
19 lut 22:28
krystek: I koniecznie dziedzina
19 lut 22:29
alm: Dzięki

Zaćmienie koledzy i koleżanki
19 lut 22:31
Mila:

x>0 i log
7√x≠0
log
7√x≠log
71
√x≠1⇔x≠1
log
7x>0 dla x>1
| | log7x | |
f(x)= |
| =2 dla x>1 |
| | (1/2)log7x | |
| | −log7x | |
f(x)= |
| =−2 dla x∊(0;1) |
| | (1/2)log7x | |
19 lut 22:42
Mila:
19 lut 22:57
Trivial: Czy tylko mi tak ucina forum w tym temacie?
19 lut 23:23
krystek: U mnie też.
19 lut 23:24
Dominik: u kazdego
19 lut 23:24
Trivial: Ciekawe dlaczego...
19 lut 23:25
Mila: Trivial, wymyśl coś.
19 lut 23:34
Mila: alm przysłała nam wirusa i trzeba chyba resetowć.
19 lut 23:36
Trivial: Mila serwer obcina skrót zadania wyświetlany na głównej stronie forum w nieodpowiednim miejscu.
19 lut 23:36
Mila:
Dziękuję
Trivial, w takim razie pasjans i Dobranoc
19 lut 23:52
Trivial: Dobranoc.
19 lut 23:57
Trivial: test.
20 lut 00:27
Trivial: Jakub, to dalej nie działa...
20 lut 00:27
Jakub: test
20 lut 00:29
Jakub: Oki. Chyba jest dobrze.
20 lut 00:30
Jakub: Skrypt bierze dwa pierwsze wiersze z pierwszego wpisu w wątku i z nich robi skrót na stronie
głównej. W przypadku jak się wpis zaczyna bardziej skomplikowanymi tabelkami, to faktycznie
tabelka jest ucinana w złym miejscu. Muszę to poprawić. Dzięki za testy.
20 lut 00:35