matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole prostokąta
wiktoria:
Obwód prostokąta wynosi 28 cm. Oblicz jego pole wiedząc, że długość prostokąta jest 2,5 razy większa od jego szerokości
19 lut 19:35
dero2005:
⎧
a = 2,5b
⎩
2(a+b) = 28
P = a*b =
19 lut 19:40